Üzenet

A Dabas ellen megszereztük első győzelmünket

Interjú Farkas Ádámmal:
- Két 0-0-s döntetlennel kezdtétek a bajnokságot. Előbb a Makóval idegenben, majd a Mórahalommal otthon játszottatok gól nélküli meccset. Elégedettek voltatok ezekkel az eredményekkel?
- Igen az első két mérkőzésünk egyikén sem esett gól. A Makó elleni döntetlent személy szerint sajnálom, ugyanis azt gondolom, hogy ott közelebb álltunk a győzelemhez. Szerintem a Mórahalom elleni találkozó eredménye teljesen igazságos volt, hiszen nekik is, ugyanakkor nekünk is voltak helyzeteink. Összességében a két pont nem volt rossz kezdet egy frissen feljutó csapattól.
- Miként sikerült az Nb3-ra való átállás, és melyek azok a dolgok, amelyekben leginkább különbözik a harmadosztály a megyei bajnokságtól?
- Azt gondolom, hogy sikerült felvennünk az Nb3 ritmusát. Nagyon nagy rálátásom nem volt az itthoni megyei bajnokságra, de az Nb3-ra sem, ugyanis korábban itthon csak Nb1-es, valamint Nb2-es mérkőzéseken léptem pályára. Fél évet töltöttem a megyei bajnokságban és most ugye 3 találkozót az Nb3-ban. Az azért látszik, hogy iramában erősebb, dinamikusabb meccsek vannak és infrastruktúrában mindenképpen magasabb szintet képvisel.
- Az elmúlt hétvégén egy remek együttes, a Dabas otthonába látogattatok. Nem hittem volna, hogy pont ellenük fogjátok megszerezni első Nb3-as győzelmeteket. Milyen taktikával készültetek a szintén Pest megyei gárda ellen?
- Igen, a Dabas egy nagyon jó nevekből álló csapat. Több játékost is ismerek közülük, és szerintem a három ellenfélből, akik ellen játszottunk, ők voltak a legerősebbek. Zárt védekezésből gyors támadásokkal próbáltunk borsot törni az orruk alá, ami sikerült is. Valamint nagy hangsúlyt fektettünk a pontrúgásainkra.
- A te nevedhez fűződik a Vecsés hosszú idő utáni első Nb3-as találata. Miként szerezted?
- Körülbelül negyven méterről végeztünk el szabadrúgást, amit próbáltam élesen a kapura csavarni, hogy a társak bele tudjanak fejjel csúsztatni. Mivel senki nem ért hozzá a labdához ez a kapust megzavarta, s így a hálóban kötött ki a játékszer.
- Az 53. percben már 3-0-ra vezettetek. Milyen volt a mérkőzés képe? Mely csapat birtokolta többet a labdát, kinek volt több helyzete?
- A meccs képe alapján, amit elterveztünk az nagyon jól működött, szerintem nagyjából 65-70 percig. A Dabas birtokolta a labdát, mezőnyfölényben játszottak, de komoly gólszerzési lehetőségük nem volt talán csak egy. Aztán 3-0 után a kapunkhoz szegeztek minket. Az utolsó húsz percben nagy nyomás alatt voltunk. Jött a szépítés, utána mi egy kontra végén eldönthettük volna a találkozót, de a 88. percben 2-3-ra alakult a mérkőzés állása. Az utolsó öt perc kőkemény izgalmakat hozott, voltak helyzetei a Dabasnak. Ugyanakkor azt gondolom, hogy amely csapat idegenben három gólt lő, az megérdemelten nyer.
- Három forduló után veretlenek vagytok. Tudom, hogy korai még ilyent kérdezni, de mégis megteszem, hol lehet a Vecsés helye a Közép csoportban. Milyen helyezéssel lennétek elégedettek?
- Igen, még nagyon az elején vagyunk. Ugyanakkor nagy teljesítménynek tartom, hogy újoncként még nem kaptunk ki. Most hétvégén jön a SZEOL, amely háromból hármat nyert eddig. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű feladat. Hazai pályán semmiképpen sem szeretnénk vereséget szenvedni. Harcolni fogunk, ahogy eddig is tettük minden egyes pontért. Hogy mire lehetünk képesek? Az elsődleges cél a biztos bennmaradás, de ha végig ilyen koncentráltak leszünk, akkor remélem előrébb is tudunk végezni. Azt tapasztaltam, hogy nagyon nagy különbségek nincsenek a csapatok között, talán kettőt-hármat kivéve. Öt pontunk van, de egy régi mondás szerint a tyúkokat este számolják, vagyis amikor vége a bajnokságnak, úgy hogy mi még nem számolgatunk, csak tesszük a dolgunkat.
Szécsi József, www.nb3foci.hu

 

Következő bajnoki:

Tabella 2017 / 2018

Team
Played Points
1 PMFC 28 66
2 Duna Aszfalt TVSE 28 65
3 Iváncsa KSE 28 58
4 Dunaújváros 28 52
5 SZEOL SC 28 47
6 Szentlőrinc SE 28 44
7 FC Dabas 28 43
8 Szekszárdi UFC 28 35
9 Paksi FC II. 28 34
10 Budapest Honvéd-MFA II. 28 32
11 Rákosmente KSK 28 32
12 Kozármisleny FC 28 31
13 M-Foci Kft. 28 28
14 Hódmezővásárhelyi FC 28 27
15 Mórahalom VSE 28 17
16 Vecsési FC 28 16

Következő mérkőzések

Menetrend

Fotók

Látogatók

3117455
Ma
Tegnap
Héten
Hónapban
Összes
479
1273
479
39603
3117455

Server Idő: 2018-05-28 11:31:32

Alapítvány

Vecsés Sportjáért Közalapítvány  / Adószám: 18695508-1-13