Híreink

Indul a tavaszi szezon - a cél változatlan

A bajnokság tavaszi rajtja előtt Gendur Lászlót, a Vecsés FC vezetőedzőjét kérdeztük a felkészülésről:

G.L: "Vecsés város támogatásának köszönhetően nagyon jól sikerült a felkészülés. A körülményekre nem volt panasz, szinte végig magasabb osztályban szereplő csapatokkal sikerült játszanunk. Habár  az eredmény nem volt fontos, mégis végig partiban voltunk az NB III-as ellenfeleinkkel. Az edző meccseken túl, a heti 5-6 edzés tette teljessé a programot. A sűrű menetrendbe egy szekszárdi edzőtábort is beillesztettünk. A mérkőzések nagyon jól szolgálták a felkészülést! Elégedett voltam a hozzáállással, a mutatott teljesítményekkel. Említést érdemelnek még a keretben történt változások. Vannak távozóink, de jöttek új igazolások is, akiknek meg kell harcolni a csapatba kerülésért. Folytatva a hagyományokat, bátran nyúltunk utánpótlásunkhoz, a Ferihegy Sportakadémiához is. Három ifista (Kiss Krisztián, Gényi Dávid, Kósa Tamás) végig az első csapattal készült. Nem lehetünk teljesen elégedettek. Sajnos két meghatározó játékos nem lehet ott a nyitányon. Novák Alexisz műtét után lábadozik, Gendur László pedig  porckorongsérv kezelésekre jár. Ezzel együtt nagyon várjuk már a kezdést, a sikeres folytatást. Reméljük, hogy tavasszal is örömet okozunk szurkolóinknak. Azért dolgoztunk és azon dolgozunk, hogy a szezon végén egy nagyon szépen csillogó éremmel ünnepelhessünk.

Akik távoztak:   Ponczók Csaba, Tábori Ákos, Péter-Szabó Tamás, Nahóczky Balázs Attila

Akik érkeztek:   Tóth Attila (Pilis), Farkas Tamás és Csatlós Ádám (Dunaharaszti), Farkas Ádám (Ausztia,majd Nyíregyháza), Reich Martin (Csépa)

 

Eredmények:

ESMTK - VECSÉSI FC   2 : 2

REAC - VECSÉSI FC   2 : 1

DMTK - VECSÉSI FC   2 : 2

DABAS -VECSÉSI FC   (a pálya alkalmatlansága miatt elmaradt)

SZEKSZÁRD - VECSÉSI FC   2 : 2

IKARUS - VECSÉSI FC   0 : 2

HONVÉD III. - VECSÉSI FC   3 : 3

 

Keret:

Gendur László, Kancsár Attila, Komora László, 

Borsi Márton, Czimmermann Patrik, Csatlós Ádám, Csiszár Richárd, Dombai Dávid

Farkas Ádám, Farkas Tamás, Homonyik Gábriel, Kiss Krisztián, Kollár Dániel,

Molnár Zoltán, Novák Alexisz, Piros Gábor, Radnai György, Reich Martin, Salem Reydan

Sziklási Gergely, Tell Tamás, Tóth Attila

Megkezdődött a felkészülés

Az őszi idényt nagyszerűen záró csapat január 9-én elkezdte a felkészülést a tavaszi, sikeres folytatás reményében. /az edzések a Vecsés FC sportpályán, a Halmi téri iskola műfüves pályán és péntekenként a Vasas sportpályán zajlanak./ Az első edzőmérkőzésre január 21-én 11 órakor az ESMTK ellen kerül sor. A szezont Gendur László vezetőedzővel az élen folytatjuk, Balogh István (Sigya) fogja segíteni a munkáját. A rutinos tréner tavaly az NB III Nyugati csoportjában szereplő Csepel SC vezető edzőjeként dolgozott, majd az előző félévet a Pest megyében töltve, a II. osztályban szereplő SURBER LKSE-től érkezett. A vezetőség elvárása szerint a cél továbbra is a feljutás, ezért frissítésre volt szükség. Nagy mozgás nem lesz a keretben, Gendur László főleg támadó poszton szeretné tovább erősíteni a csapatot. Érkezik Vecsésre Tóth Attila a Pilisből, Petrezselyem Tamás Monorról és Farkas Ádám  - az osztrák bajnokságban eltöltött évek után  – a Nyíregyházától. Tóth Attila azért is pikáns igazolás, mert - a bajnokság góllövő listáját 17 góllal vezető játékos - a tabellán a Vecsés után második helyet elfoglaló Pilistől érkezett hozzánk, akinek nem titkolt vágya, hogy bajnok szeretne lenni a Vecséssel.

A bajnokság egyébként február 26-án folytatódik, elsőként Nagykőrösre látogatunk, majd a soron következő mérkőzésen hazai pályán a Maglód csapatát fogadjuk március 5-én 14 órakor.

Gendur László a folytatásról

Mint arról korábban beszámoltunk, Vincze Gábor a Halásztelek elleni mérkőzés után váratlanul lemondott a vezető edzői posztról. Gendur László vette át a csapat irányítását a szezon hátralévő mérkőzéseire, amit abszolút sikeresen oldott meg, hiszen az összes meccset megnyertük.

A kialakult helyzetről és a folytatásról kérdeztük.

Gendur László: "A csapat irányítását a Tápiószecső elleni mérkőzéssel kezdtem -  3:1-es győzelemmel debütáltam - igaz, Vincze Gábor betegsége miatt kényszerültem ebbe a helyzetbe, amit persze nagyon szívesen tettem, sőt a kötelességemnek is éreztem. A következő mérkőzés után engem is hidegzuhanyként ért Gabi lemondása! Ekkor kért fel engem az elnök úr, hogy vállaljam el a csapat iranyítását a hátralévő mérkőzésekre amit én gondolkodás nélkül megtettem.

Gábortól - aki egyben a barátom is - egy nagyon jól felkészített csapatot vettem át, ami azt jelenti, hogy kiváló erőnléttel és remek taktikai felálással rendelkeztünk amin én semmit nem változtattam. A kialakult helyzet miatt egyedül a fejekben kellett rendet tennem, ami kiválóan sikerült. Egy hullámhosszra kerültünk a csapattal, azt hiszem ennek is köszönhető hogy megnyertük a hátralévő hat mérkőzést. A folytatásról azt tudom elmondani, hogy a város, a vezetőség és a csapat is nagyon szeretné, hogy én folytassam az elkezdett munkát. Ilyen invitálásra - ami nagyon ritka dolog, hogy mindenki egyet akar - nagy butaság lenne nemet mondanom..!"

Vincze Gábor már nem a Vecsés vezetőedzője

Igazából a csapat és a klub érdekében döntöttem így, kezdte Vincze Gábor, korábbi válogatott labdarúgó. Picit úgy éreztem az utóbbi időszakban, hogy akkor teszek jót a csapattal, hogyha azt a nyomást, amit a játékosokra helyezek, picit fellazítom, és átadom a helyem egy másik kollégának. A hétvégi teljesítmény már csak olaj volt a tűzre, de hangsúlyozom, nem ez volt a döntésem oka.

Az első vereség ellenére listavezető volt a csapat, ilyet azért nem gyakran látunk...

Igen, gondoltam is, hogy mindenki ezt fogja firtatni, hiszen kevés edző dönt így, aki az első helyen áll, és a célkitűzéseinek teljes mértékben megfelel. De ennek nem az eredményesség vagy az eredménytelenség az oka, hanem inkább az én gondolkodásom volt az, ami arra késztetett, hogy változtatnom kell.

Vincze Gábor, Vecsés

Mi volt a gond a Halásztelek elleni meccsen?

Az most már mindegy. Rosszul játszott a csapat... Nem azért alakult így, mert kikaptunk, bennem már hetek óta érlelődött ez a dolog. Nem a csapattal szemben, nem a klubbal szemben, hanem a saját elképzeléseimmel kapcsolatosan.. Nem tudtam megvalósítani azt,amit a mérkőzéseken látni szerettem volna..

Hogyan tovább?

Pihenek, átgondolom hogy mit csináltam rosszul, és tanulni fogok belőle.

Hogyan fogadták a játékosok, hogy lemondott?

Ma megyek Vecsésre, és búcsúzom el tőlük. Összességében ez nekem is egy fájó döntés volt, hiszen jó kis csapatot raktunk össze a szakmai stábbal és a vezetőséggel. Egy jó társaságról van szó. Voltak, akik próbáltak lebeszélni erről, de én ezt eldöntöttem.

Szeretném azonban megköszönni a város vezetőinek az elmúlt másfél évet, támogatásunkat, hiszen mindig a csapat mellett voltak. Külön köszönettel tartozom Czibolya Zoltán elnök úrnak, akiben egy nagyon egyenes embert ismertem meg. Természetesen vannak még, akiknek szintén jár a köszönet, létesítmény összes dolgozójának, alelnök úrnak, szurkolóknak, Gendur Laci kollégámnak és akiket kifelejtettem, azoknak is: zárta szavait Vincze Gábor.

pestmegyeifoci.hu

Lemondott Vincze Gábor vezetőedző

Edző váltás a Vecsési labdarúgó csapatnál.

A szombati mérkőzés után Vincze Gábor vezetőedző megkeresett és bejelentette, hogy nem kívánja továbbiakban az edzői feladatokat ellátni a csapatunknál.

Gábor döntése hideg zuhanyként érte a VFC vezetőségét és a csapatot is.

Gáborban egy nagyon tehetséges, érzékeny, őszinte, lelkiismeretes, játékos barát, sikerre éhes embert ismertem meg. Mind szakmailag, mind emberileg jó volt vele együtt dolgozni. A döntését tiszteletben tartom.

Szeretném megköszönni a munkáját, nagyon jó egészséget és sok sikert kívánok Neki a továbbiakban a vezetőség, a játékosok és a szurkolók nevében!

Az új vezetőedző kinevezéséig a feladatokat Gendur László látja el.

Czibolya Zoltán Elnök

Nyári felkészülés

A felkészülésünk a körülményekhez képest jól sikerült. Több új játékos érkezett a kerethez akiknek lemaradása volt, amit pótolni kellett, de ez sikerült. Gyakorló mérkőzéseinket pontosan ezért nagyon erős csapatok ellen kötöttük le, az eredmény másodlagos volt, a terhelést tekintettük  fontosnak. Segítőmmel Gendur Lászlóval sokat dolgoztunk azon, hogy olyan játékosokat tudjunk igazolni akiknek kötödésük van Vecséshez, mert ebben az osztályban a sikerhez úgy gondoljuk ez fontos szempont. Dicséret illeti a fiúkat, hiszen végig csináltak mindent amit kértünk. A komolyabb sérülések elkerültek minket csak a faradtsággal kellett megküzdeniük. A csapat kész a bajnokságra - nyilatkozta Vincze Gábor vezetőedző.

Elkészült a megye egy csoportbeosztása

A nevezések összesítése és a hiánypótlások befogadása után az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságának Versenybizottsága beosztotta, hogy mely egyesületek indulhatnak a 2016/2017. évi férfi felnőtt nagypályás Pest megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságokban.

Az elmúlt szezon eredményei alapján az I. osztályból feljutott a Dabas-Gyón, illetve kiesett az Üllő, a Veresegyház és a Törökbálint. Az ő helyükre jutottak fel papíron a másodosztályok bajnokai, így a Bag, a Dabas II., a Pilisszentiván és a Tápiószecső. A bagiak azonban nem éltek az osztályváltás lehetőségével, így fel kellett tölteni a „megye-egy” mezőnyét. Az új szabályok /Labdarúgás Versenyszabályzata 23. § – Döntés a csoport feltöltéséről – c) pontjának A2. bekezdése/ értelmében elsőnek azt a százalékosan legjobb megyei II. osztályú 2. helyen végzett sportszervezetet kellett felkérni, amely megfelelt a feltöltendő bajnoki osztály követelményeinek (licenc, up.-csapatszám stb.). Ez a klub pedig a Százhalombatta volt, mely élt is a kínálkozó eséllyel. (Csak a rend kedvéért a II. osztály 2. helyezettjeinek sorrendje: 1. Sülysáp 80,95% – de nem kért licencet; 2. Százhalombatta 76,67%; 3. Vác-Deákvár 73,33%; 4. Budakalász 68,89%.)

A megye egyes bajnokság névsora:

Vecsés, Dabas II, Gödöllő, Halásztelek, Kisnémedi, Maglód, Nagykáta, Nagykőrös, Pilis, Pilisszentiván, Százhalombatta, Taksony, Tápiószecső, Tököl, Tura, Biatorbágy

Átigazolások

ÉRKEZŐK.

1.) SZILI   ZSOLT                Nagykáta /                  Kapus
2.) BOZSOKI   IMRE            Biatorbágy,                 Belső védő
3.) SÓS    MÁRKÓ                Csepel                        Középpályás
4.) KOVÁCS   BÉLA              Érd                             Középpályás 
5.) BORSI     MÁRTON        Nagykőrös                   Bal szélső       
6.) CIFRA    MÁTÉ               Tura                           Középpályás    
7.) VALENTA   NORBERT    Halásztelek                  Bal védő      
8.) BALÁZS  GERGELY        Alsónémedi                  Bal védő      
9.) HALÁSZ  BENCE             Vác                            Bal szélső     
10.) VÖRÖS  DÁVID            ESMTK                        Középpályás   
11.) SALEM  REYDAN          Vasas                         Középpályás   
12.) ZALAEGERSZEGI ROLAND  SK.Vinicia            Csatár

TÁVOZÓK :
1.) PETRUSKA  CSABA       Ausztria    
2.) TELL  TAMÁS                Taksony  
3.) FERENC BÁLINT           Komló  
4.) MIKOLA LÁSZLÓ           Felcsút        
5.) FÜRJ ÁDÁM                  Nagykőrös          
6.) KÓBOR CSABA              Üllő                  
7.) BARTA  DÁVID              SURBER  LKSE
8.) PIROS GÁBOR               Veresegyháza 
9.) MÉSZÁROS TAMÁS        Veresegyháza      
10.) BRUCKNER ANDRÁS   Veresegyháza                
11.) TÖRŐCSIK ATTILA      Ausztria              

Mindenki az NB III-ba várja a csapatot

Szezonnyitó szurkolói ankétot tartott február 18-án csütörtök este a Vecsés FC labdarúgó csapata a Bálint Ágnes Kultúrális Központban. A klub vezetőségének fontos a szurkolók véleménye is, ezért hirdették meg ezt a fórumot. Most is megerősítették, amit már a bajnoki szezon elején is megtettek. Vecsésen nem lehet más cél, csak az NB III-ba való felkerülés. Ezen a „találkozón” a szurkolók és a játékosok ültek a közönség soraiban, az elnöki asztalnál pedig Czibolya Zoltán elnök, Földvári Tibor alelnök, Czipper Zsolt a csapat menedzsere, Vincze Gábor vezetőedző és Kovács Bálint erőnléti edző. A fórumon jelen volt Alattyáni István képviselő, a Gazdasági Bizottság elnöke és Kovács Márton a Kézilabda Szakosztály elnöke is.

A szurkolói ankét koordinátora Pável Béla köszöntötte a szurkolókat, az elnökséget, a szakmai stábot és a játékosokat. A megjelentek figyelmébe ajánlotta Gál István „A vecsési sport 100 éve” című könyvét, majd felkérte Czibolya Zoltán elnököt, hogy adjon egy rövid tájékoztatást a jelenlegi helyzetről. Az elnök elmondta, hogy régen volt Vecsésen szurkolói ankét. Ezt már ősszel is kezdeményezték a szurkolók, aminek most még nagyobb az aktualitása, mert az átigazolási időszakban nagyon nagy volt a jövés-menés, amit meg kell indokolni a drukkereknek. Tíz játékos távozott, 12 jött. Ennek az a magyarázata, hogy egy NB III-as csapatot szeretnének felépíteni Vecsésen, amihez kellett a frissítés. Akiket elküldtek, azok zömének a hozzáállásával voltak problémák, de volt olyan is, aki magától ment el. Úgy érzik, hogy helyettük képzettebb játékosokat sikerült igazolniuk.
Vincze Gábor vezetőedző egyetértett az elnökkel, szerinte is minőségi cseréket sikerült végrehajtaniuk a csapatnál, így a tavaszi szezonban szinte mindegyik poszton legalább két azonos képességű focistát tudnak csatasorba állítani. A mostani játékosállomány már megállná a helyét az NB III-ban. Vincze Gábor kihangsúlyozta, hogy ősszel sikerült kialakítani a csapat gerincét, tavasszal ezekre a játékosokra számít elsősorban. Ha az új igazolások 70%-a beváltaná a hozzájuk fűzött reményt, akkor mindenképpen előre tudnának lépni. Elmondta, hogy jól sikerült a téli felkészülés, annak ellenére, hogy a körülmények nem voltak mindig jók, főleg az időjárás hátráltatta őket. A hazai mérkőzéseket idegenben játszották, mert Vecsésen nincs műfüves pálya. A nyolc mérkőzésből négy győzelemmel, egy vereséggel, kettő pedig döntetlenül végződött...

Bővebben...

Változásokkal indul a tavasz de a cél változatlan

Czibolya Zoltán elnök:  "-Még nagyon az elején vagyunk a felkészülésnek, de nagy a pezsgés  a csapat háza táján. Ezt a játékosok jövés-menésére értem. Hét játékos távozott a keretből, de legalább ennyi már bizonyosra vehetően érkezett is. Az volt a célunk, hogy a keret erősödjön, minőségi legyen a 22 fős játékosállomány. Úgy érezzük jó úton haladunk, de még korántsem zárult le ez az időszak, így még végleges listát korai volna mondani. Január 11-étől indult a felkészülés Vincze Gábor irányításával. Nagyon jól kell megtervezni a munkát, mert már február 27-én kezdődik a szezon, és mindjárt nehéz meccsel, Taksonyban kezdődik. A sorsolás nehéznek látszik, mert az élmezőnyhöz inkább megyünk, minthogy ők jönnének. Ezért is fontos egy erős keret, a hosszú kispad. Már most szeretném elmondani az érdeklődő focidrukkereknek, hogy a nyitány előtt szurkolói ankétot tartunk, ahol az új játékosok is bemutatkoznak és elbeszélgetünk céljainkról. A célunk pedig változatlan, minden erőnkkel azon vagyunk és leszünk, hogy megszerezzük a legfényesebb érmet."

Bukovec Jasmin lett az ősz legjobb támadója

Több, mint ezer voksot kapott a Vecsés csatára

A pestmegyeifoci.hu szavazást hozott létre, hogy az olvasók megválasszák a megyei első osztály legjobb támadóját. A voksoláson a Vecsés játékosai taroltak, hiszen az dobogó első két fokát az ő két támadójuk hozta. Mindketten a megyeválogatott oszlopos tagjai egyben. Nézzük a végeredményt:

1. Bukovec Jasmin, 1124 szavazat
2. Tárkányi Gergő, 969 szavazat
3. Vajda Dániel, 103 szavazat

Vincze Gábor évvégi értékelése

"Nyári érkezésemet követően átalakításon esett át a csapat, sok esetben a játékosok távozása miatt, de volt akiket én tanácsoltam el ! Sikerült feltölteni a keretet, voltak jó döntések és kevésbé jók is a játékosok kiválasztásánál. Összességében ha a tabellát nézem jól sikerült a szezon fele amihez csak gratulálni tudok! Szeretném megköszönni a vezetőknek és minden olyan embernek akik segítettek és biztosították a nyugodt hátteret nekünk. Remek érzés volt, hogy a szurkolók is mellettünk voltak, bár az elején azt gondoltam, hogy a sikerek után a nézőszám is nőni fog. Lesznek változások a keretben, de sikerült kialakítani a csapat gerincét amire lehet építeni. Szeretnénk egy jól sikerült felkészülést követően hasonló jó szezont produkálni amivel közel kerülhetünk a célkitűzésünkhöz."

 

Vezetői értékelés az őszi szezonról

Nagy lelkesedéssel, komoly célkitűzéssel indultunk nyáron a 2015-ös bajnoki szezonnak. Egy harmadik, és egy második helyezést már begyűjtöttünk, de a legfényesebb érem az még hiányzik. Eldöntöttük, hogy a lehetőségeinkhez képest mindent megteszünk azért, hogy a csapat a bajnokság végén egy osztállyal feljebb kerüljön.

Úgy gondolom, hogy mindenki a saját területén nagyon sokat dolgozott, és próbált tenni a cél eléréséért. A tabellán elért eredmény kettő dolgot mutat meg, az egyik, hogy komolyan vettük a munkánkat, a másik, hogy egy nagyon nehéz tavasz vár ránk.

Bajnokságban a legtöbb gólt a Vecsés lőtte (43) és ezzel párhuzamosan a legkevesebbet kapta (8), a gólarányunk messze a legjobb. 15 mérkőzésből 12 győzelem, 2 döntetlen,1 vereség, 38 pont, második hely. Szép teljesítmény, köszönöm mindenkinek a munkáját!

Bővebben...

Gólfesztivált tartott és csoportelsőként jutott tovább a Pest megyei válogatott

A szombati játéknapot követően, ahol 1-1 győzelem, illetve vereség volt a mérleg a győzelmi kényszer sokkal inkább motiválta, mintsem bénította volna csapatunkat Kecskeméten a Megyei Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornája 2. (Közép- és délkelet-magyarországi) csoportjában. Együttesünk gólfesztivállal egybekötött valóságos "erődemonstrációt" tartott, hiszen mindkét ellenfelét meggyőző fölénnyel és jó játékkal győzte le, s csoportelsőként jutott tovább a december 5-én és 6-án, Szigetszentmiklóson, illetve Pomázon megrendezendő nyolcas döntőbe.

De ne rohanjunk ennyire előre, nézzük a mai nap részleteit.

Először az a Csongrád megye volt az ellenfelünk, amely tavaly házigazdaként végül nem jutott be a legjobb négy közé, 2013-ban ugyanakkor megnyerte az első alkalommal kiírt tornát, azaz ezúttal két korábbi győztes nézett egymással farkasszemet. Csongrád ellen az alábbi összeállításban léptek pályára a mieink, Limperger Zsolt a már megszokottnak mondható, 1-4-1-4-1-es formációban küldte újfent pályára a Pest megyei együttest: Kovács Tamás - Balázs Gergely, Hevesi Milán, Bozsoki Imre, Kóbor Csaba - Cifra Máté - Borsi Márton, Molnár István, Bukovec Jasmin, Szluka János - Herczeg Simon.

Bővebben...

Vincze Gábor a csapatról nyilatkozott:

Alapítvány

Vecsés Sportjáért Közalapítvány  / Adószám: 18695508-1-13