Magyar Kupa

A Maglód ismét 11-esekkel jutott tovább

VECSÉS–MAGLÓD 1–1 » A büntetőpárbaj megint Goran Kopunovics társulatát segítette, így a vendégek edzője – akárcsak néhány hónappal ezelőtt, ismét – borsot tört egykori ferencvárosi csapattársa orra alá.

Huszonnégy esztendővel ezelőtt, egész pontosan 1995. szeptember 13-án, Zürichben a Grasshoppers elleni kilencven perccel indult a Ferencváros szereplése a Bajnokok Ligája-csoportkörében. Kedd este a Dinamo Zagreb ellen bármilyen különbségű győzelem vagy 0–0-s döntetlen esetén biztossá teheti az újabb európai kalandsorozatot a Fradi, ám a magunk mögött hagyott hétvégén két egykori FTC-futballista, a 95-ös BL-sorozatra egyaránt nevezett Vincze Gábor és Goran Kopunovics nézett egymással farkasszemet a kispadokon a Magyar Kupa Pest megyei ágának harmadik körében. Goran Kopunovics áprilisban történő újabb maglódi kinevezése kapcsán úgy nyilatkozott, hogy nem tartja magát lúzernek, ami be is bizonyosodott, hiszen a gárda megőrizte megyei I. osztályú tagságát, mi több, az utolsó, 30. fordulóban Vecsésen aratott 1–0-s diadalt, ami nagyon is kellett a megkapaszkodáshoz.

Nos, a sors(olás) furcsa fintoraként a két társulat ezúttal kupameccsen mérhette össze erejét ugyanott, és közel félóra játékot követően Borsos Gábor révén a látogatónál volt az előny. A szünet után rohamozott a Vecsés, de Vincze Gábor alakulata csak a 81. percben tudta feltörni riválisa hátsó alakzatát, a nyáron a Dabas-Gyóntól visszatérő Tóth Attilának köszönhetően.

A Pest megyei I. osztály bajnokcsapatától „csomagban” érkező futballisták – Tóth Attila mellett Lannert Bence, Hollauer Balázs és Tóth Tamás is érkezett, míg a Taksonyból távozó ifjabb Hamar István szintén Vecsésen írt alá – azonban nem tudtak csodát tenni, mert bár a végeredmény nem változott, a tizenegyes-párbajt a saját büntetőjét értékesítő, az Üllő SE-től szerződtetett Kalina Tamást is a soraikban tudó maglódiak bírták jobban idegekkel (5–6). Déja vu-érzésük lehet az MTC tagjainak, lévén egy kupakörrel ezelőtt a nyár óta Kecskeméti József által felkészített Törtel otthonában is így mentek tovább, annyi különbséggel, hogy egyrészt a rendes játékidőben 2–2 volt az eredmény, míg a „lutri” során 5–4-gyel bizonyultak jobbnak.

fociakobon.cafeblog.hu

Fő támogatónk a Budapest Airport

  

 

 

 

 

Hungary 87.0% Hungary
United States 6.5% United States
Russian Federation (the) 2.2% Russian Federation (the)

Total:

10

Countries
000430
Today: 6
This Week: 52
This Month: 14