Üzenet

Az Érd nyerte a 10. Pest Megyei Szuperkupa döntőjét

Élvezetes és közönségszórakoztató mérkőzést hozott a Pest Megyei Kupa-győztes Nagykáta és a Pest megyei I. osztály bajnoka, az Érd csatája, melyet végül 4-2-re Limperger Zsolt NB III-ra készülő alakulata nyert meg.

A rekkenő hőség ellenére közel 250-en döntöttek úgy szerda délután, hogy kilátogatnak a kifogástalanul előkészített Vecsési Sporttelepre, és a helyszínen tekintik meg a 10. Pest Megyei Szuperkupa-döntőt. 


A találkozót a várakozásoknak megfelelően az Érd kezdte jobban, az első 10 percben a kapuja elé szegezte a Nagykátát, a befejezésekbe azonban rendre hiba csúszott: vagy a támadók voltak pontatlanok, vagy Szili Zsolt hárított bravúrral. A félidő közepétől kiegyenlítődött a játék, a ’kátaiak egyre bátrabban mentek előre és néhány veszélyes próbálkozás után a 38. percben Rontó Roland révén megszerezték a vezetést; a 26 éves középpályás egy remek centerezést követően pörgetett az érdi kapu jobb felső sarkába. A találat felébresztette a mérkőzésbe kissé belealvó zöldmezeseket, akik egy szemre is tetszetős támadás végén Ország Péter zseniális helyzetfelismerésének, valamint Kovács Béla higgadt befejezésének köszönhetően még a szünet előtt egyenlítettek.

A második játékrészre Limperger Zsolt más hadrendben küldte ki csapatát, a taktikai változtatás pedig eredményre vezetett. Az érdiek nyomása a 63. minutumban érett góllá, amikor Hegedűs Norbert 17 méterről mesterien csavarta a játékszert a nagykátai kapuba. Talán ekkor sokan azt gondolták, eldőlt a mérkőzés, Rontó Roland azonban másképpen vélekedett, egy kapu előtti kavarodást kihasználva gyakorlatilag a középkezdést követő támadásból megszerezte saját maga és csapata második gólját.

Három perccel később azonban ismét az Érdnél volt az előny, Kelemen Patrik egy látványos cselt követően betört a tizenhatoson belülre, majd a hosszú oldalon érkező Csizmadia Zoltán fejét találta meg beadásával, akinek csak az üres kapuba kellett bólintania. A Nagykáta ekkor már több utánpótláskorú játékossal a pályán próbált mindent megtenni az újboli egyenlítésért, s bár a fiatalok nem vallottak szégyent, újabb komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. A találkozó hajrájában aztán a csereként beálló Kónya Benjámin egy látványos egyéni akció végén végleg eldöntötte a találkozót és beállította a végeredményt.

Az Érd nyerte a 10. Pest Megyei Szuperkupa döntőjét

A mérkőzést követő ünnepélyes díjátadásban Szlahó Csaba, Vecsés polgármestere, az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság társadalmi elnöke; Kovács Márton, az MLSZ PMI elnökségi tagja; a találkozón szakkommentátorként tevékenykedő, egykori NB I-es és válogatott futballista, jelenleg a házigazda Vecsési FC edzője, Vincze Gábor, valamint Benkő Tamás, az MLSZ PMI igazgatója segédkezett.

Az eredményhirdetés során a két csapat legjobbja is elismerésben részesült, Vincze Gábort a Nagykátából a kétgólos Rontó Roland, a szuperkupagyőztes Érdből pedig a csapatkapitány, Kovács Béla játéka győzte meg.

A mérkőzés összefoglalóját, illetve a két csapat legjobbjával, valamint a két edzővel készített villáminterjút az alábbi hétperces videóban tekinthetik meg.

 

forrás: pmlsz.hu

Alapítvány

Vecsés Sportjáért Közalapítvány  / Adószám: 18695508-1-13