Üzenet

Kialakulóban a Pest megyei I. osztály mezőnye

A Pest megyei I. osztályú felnőtt bajnokság 16 helyére összesen 20 sportszervezet adta le formailag megfelelően a nevezését. Az NB III-as mezőny egy héttel ezelőtti véglegesítése óta az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenybizottsága a megyei I., II. és III. osztályú mezőny véglegesítésén dolgozik - jelenleg is akadnak még kérdőjelek. 


Noha a versenykiírás szerint az NB III-ból csak kettő Pest megyei csapat esett ki (Maglód, Tököl), a Veresegyház visszalépése nyomán három korábbi NB III-as együttes nevezett a Pest megyei I. osztályba. Az előző kiírás "megye-egyes" bajnoka, az Érd végül osztályozó nélkül jutott fel az országos harmadik vonalba. 

A versenykiírás alapján a Pest megyei I. osztály 2014/2015-ös szezonjában 14. helyezett Örkény, 15. helyezett Tápiószecső és 16. helyezett Hévízgyörk "egyenes ágon" búcsúzott a ligától.

Ami a megyei II. osztályból érkezőket illeti, a négy bajnok (Csomád, Halásztelek, Kisnémedi, Nagykáta) közül az északi első Kisnémedi és a nyugati bajnok Csomád gárdája közös sportszervezetet hozott létre CSO-KI Sport Kft. néven: az új csapat a Kisnémedi "megye-egyes" jogát vette át, és mivel a soron kívüli amatőrlicenc-eljárásban a klub dokumentációját és infrastrukturális feltételeit a licencadó testület rendben találta, a sportvállalkozás elindulhat az új szezonban a megyei élvonalban. 

A Csomád jogán a Surber LKSE névre keresztelt új egyesület adta be a nevezését a megyei I. osztályra. Ennél a klubnál a licenceljárás hiányosságokat állapított meg, amelyek alapján a versenybizottság nem adta meg a megyei I. osztályú indulás feltételét jelentő licencengedélyt a sportszervezetnek. A határozat még nem jogerős; amennyiben a döntés jogerőre emelkedik, az új sportszervezet a licenckövetelményeket nem támasztó megyei II. osztályban lesz jogosult elindulni.

A három NB III-as egyesület "alászállásával" kiesett a megyei I. osztályból a 13. helyezett Pilisszentiván és a 12. helyezett Százhalombatta is. A négy megyei II. osztályú bajnok közül egyelőre három csapat - CSO-KI Sport Kft., Halásztelek, Nagykáta - indulása bizonyos az első vonalban, így az NB III-ból érkezők (3 csapat), az előző versenyév 2-11. helyezettjei (10 csapat) és a megyei II. osztály licencengedéllyel rendelkező bajnokai (3 csapat) alkotják nem hivatalosan a 2015/2016. évi Pest megyei I. osztály mezőnyét.

csapat neve   bajnoki osztálya a
2014/2015-ös szezonban
  bajnoki helyezése a 
2014/2015-ös szezonban
melyik osztályra szerzett
jogot a 
2015/2016-os szezonra
Maglód   NB III   15. megyei I.
Tököl   NB III   15. megyei I.
Veresegyház   NB III   14. NB III
Vecsés   megyei I.   2. megyei I.
Dabas-Gyón   megyei I.   3. megyei I.
Tura   megyei I.   4. megyei I.
Taksony   megyei I.   5. megyei I.
Nagykőrös   megyei I.   6. megyei I.
Biatorbágy   megyei I.   7. megyei I.
Pilis   megyei I.   8. megyei I.
Üllő   megyei I.   9. megyei I.
Törökbálint   megyei I.   10. megyei I.
Gödöllői SK   megyei I.   11. megyei I.
Halásztelek   megyei II.   1. megyei I.
Nagykáta   megyei II.   1. megyei I.
CSO-KI Sport   -   - megyei I.


Jelenleg tehát függőben van a Surber LKSE megyei I. osztályú indulása, így a Pest megyei élvonal mezőnye még nem tekinthető véglegesnek.

A Pest megyei I. osztály hamarosan várható véglegesítése mellett a Versenybizottság természetesen a "megye-kettes" bajnokság mezőnyének kialakításával is foglalkozik.

 

forrás:pmlsz.hu

Alapítvány

Vecsés Sportjáért Közalapítvány  / Adószám: 18695508-1-13