Üzenet

Mindenki az NB III-ba várja a csapatot

Szezonnyitó szurkolói ankétot tartott február 18-án csütörtök este a Vecsés FC labdarúgó csapata a Bálint Ágnes Kultúrális Központban. A klub vezetőségének fontos a szurkolók véleménye is, ezért hirdették meg ezt a fórumot. Most is megerősítették, amit már a bajnoki szezon elején is megtettek. Vecsésen nem lehet más cél, csak az NB III-ba való felkerülés. Ezen a „találkozón” a szurkolók és a játékosok ültek a közönség soraiban, az elnöki asztalnál pedig Czibolya Zoltán elnök, Földvári Tibor alelnök, Czipper Zsolt a csapat menedzsere, Vincze Gábor vezetőedző és Kovács Bálint erőnléti edző. A fórumon jelen volt Alattyáni István képviselő, a Gazdasági Bizottság elnöke és Kovács Márton a Kézilabda Szakosztály elnöke is.

A szurkolói ankét koordinátora Pável Béla köszöntötte a szurkolókat, az elnökséget, a szakmai stábot és a játékosokat. A megjelentek figyelmébe ajánlotta Gál István „A vecsési sport 100 éve” című könyvét, majd felkérte Czibolya Zoltán elnököt, hogy adjon egy rövid tájékoztatást a jelenlegi helyzetről. Az elnök elmondta, hogy régen volt Vecsésen szurkolói ankét. Ezt már ősszel is kezdeményezték a szurkolók, aminek most még nagyobb az aktualitása, mert az átigazolási időszakban nagyon nagy volt a jövés-menés, amit meg kell indokolni a drukkereknek. Tíz játékos távozott, 12 jött. Ennek az a magyarázata, hogy egy NB III-as csapatot szeretnének felépíteni Vecsésen, amihez kellett a frissítés. Akiket elküldtek, azok zömének a hozzáállásával voltak problémák, de volt olyan is, aki magától ment el. Úgy érzik, hogy helyettük képzettebb játékosokat sikerült igazolniuk.
Vincze Gábor vezetőedző egyetértett az elnökkel, szerinte is minőségi cseréket sikerült végrehajtaniuk a csapatnál, így a tavaszi szezonban szinte mindegyik poszton legalább két azonos képességű focistát tudnak csatasorba állítani. A mostani játékosállomány már megállná a helyét az NB III-ban. Vincze Gábor kihangsúlyozta, hogy ősszel sikerült kialakítani a csapat gerincét, tavasszal ezekre a játékosokra számít elsősorban. Ha az új igazolások 70%-a beváltaná a hozzájuk fűzött reményt, akkor mindenképpen előre tudnának lépni. Elmondta, hogy jól sikerült a téli felkészülés, annak ellenére, hogy a körülmények nem voltak mindig jók, főleg az időjárás hátráltatta őket. A hazai mérkőzéseket idegenben játszották, mert Vecsésen nincs műfüves pálya. A nyolc mérkőzésből négy győzelemmel, egy vereséggel, kettő pedig döntetlenül végződött...

 A tavaszi fordulókkal kapcsolatban elmondta, hogy nem lesz könnyű dolguk, mert az élmezőnyhöz tartozó csapatok otthonában játszanak majd. Megköszönte a szurkolók támogatását és tavasszal még nagyobb buzdításra bíztatja a drukkereket. Erre azért lenne szükség, mert a bajnoki cím elhódításához az összes mérkőzésüket meg kell nyerniük. Hétről hétre erre fognak koncentrálni. Vincze Gábor a rövid tájékoztatás után egyenként mutatta be az új szerzeményeket. Elsőként Zalaegerszegi Rolandot (csatár), aki visszatérő játékos. A többi igazolás: Vörös Dávid (középpályás), Kovács Béla (irányító középpályás), Balázs Gergő (balhátvéd), Cifra Máté (védekező középpályás), Borsi Márton (balszélső),Valenta Norbert (balhátvéd), Sós Márkó (középpályás), Szili Zsolt (kapus), Halász Bence (csatár), Bozsoki Imre (védő) és Reidan Salem. Tavasszal a külföldre igazolt Petruska Csaba helyett Novák Alex viseli majd a csapatkapitányi karszalagot.
Az elmondottak alapján a szurkolók elégedetten dörzsölték össze a tenyerüket s rögtön kérdeztek is. Molnár István vezérszurkoló egykori labdarúgó azután érdeklődött, hogy mikor lesz Vecsésen műfüves pálya, valamint van-e remény a sportcsarnokra.
Többen kérdezték, hogy miért nincs Vecsésen tartalékcsapat és hogyan lehetne visszacsalogatni a közönséget a hazai mérkőzésekre.
Czibolya Zoltán válaszként elmondta, hogy a két kisebb műfüves pálya lefedésével is sokat lehetne segíteni a téli felkészülést, de a végső megoldást a nagypálya jelentené, ami 130 millió forintba kerülne. Pályázati pénzből ez is megvalósulhat. Jó hírként jelentette be, hogy a labdarúgó szakosztály TAO pályázat keretében beadott egy 300 millió forintos pályázatot az új öltöző és sportszékház építésére. Jó esély van arra, hogy az MLSZ befogadja a vecsésiek pályázatát. Reményét fejezte ki, hogy ebben a ciklusban a sportcsarnok és a sportszékház is megvalósulhat. A tartalékcsapattal kapcsolatban annyit mondott, hogy nincs, de nagyon jó lenne, ha a nagy csapat mögött lenne egy megye kettes csapat is. Ez játéklehetőséget jelentene a focistáknak. Ehhez pénz is kellene, ha szánnának rá, akkor elképzelhető. Ha felkerülne a csapat az NB III-ba, akkor érdemes lenne ezen elgondolkodni - mondta Czibolya Zoltán. Ezen a véleményen volt Miszlai Csaba is és kitért arra, hogy az MLSZ teljesen érthetetlen módon megszüntette az U21-es bajnokságot. Vecsésen az utánpótlás nevelést Palotai Pál a Ferihegy Sportakadémián keresztül biztosítja.
Kovács Márton a Kézilabda Szakosztály elnöke a sportcsarnokkal kapcsolatban elmondta, hogy 60 db sportcsarnok épül két éven belül Magyarországon és ebben a tervben Vecsés is szerepel. Az önkormányzat a felmerülő önrészt biztosítaná a beruházáshoz. Palotai Pál utánpótlásedző véleménye szerint először a sportcsarnokot kellene megépíteni, ehhez hozzá kellene illeszteni egy műfüves pályát és a sort a sportszékház építésével zárná. Az igények ezt a sorrendet diktálják.
Kiss István az Airport Hotel Stáció tulajdonosa felajánlotta, hogy a kézilabda és a labdarúgó csapatok a felkészülési időszakban továbbra is igénybe vehetik a szálloda szolgáltatásait.
A szurkolók megköszönték a csapatnak, hogy ősszel ilyen eredményesen szerepeltek és remélik, tavasszal eljön majd a várva várt siker, az NB III.
Végezetül Földvári Tibor alelnök köszönte meg a szurkolók támogatását és megkérte az új elnökségi tagot Czipper Zsoltot, hogy mondjon pár információt az új funkciójáról. Az aktív labdarúgást befejező egykori népszerű vecsési csatár elmondta, hogy menedzserként segíti a jövőben a csapat munkáját. Ő lesz a 12. játékos a pálya széléről, és szeretne egy profi szemléletet kialakítani a csapat életében. Fontos feladatának tekinti a közönség visszacsalogatását.
Polgár

Alapítvány

Vecsés Sportjáért Közalapítvány  / Adószám: 18695508-1-13