Üzenet

Elkészült a megye egy csoportbeosztása

A nevezések összesítése és a hiánypótlások befogadása után az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságának Versenybizottsága beosztotta, hogy mely egyesületek indulhatnak a 2016/2017. évi férfi felnőtt nagypályás Pest megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságokban.

Az elmúlt szezon eredményei alapján az I. osztályból feljutott a Dabas-Gyón, illetve kiesett az Üllő, a Veresegyház és a Törökbálint. Az ő helyükre jutottak fel papíron a másodosztályok bajnokai, így a Bag, a Dabas II., a Pilisszentiván és a Tápiószecső. A bagiak azonban nem éltek az osztályváltás lehetőségével, így fel kellett tölteni a „megye-egy” mezőnyét. Az új szabályok /Labdarúgás Versenyszabályzata 23. § – Döntés a csoport feltöltéséről – c) pontjának A2. bekezdése/ értelmében elsőnek azt a százalékosan legjobb megyei II. osztályú 2. helyen végzett sportszervezetet kellett felkérni, amely megfelelt a feltöltendő bajnoki osztály követelményeinek (licenc, up.-csapatszám stb.). Ez a klub pedig a Százhalombatta volt, mely élt is a kínálkozó eséllyel. (Csak a rend kedvéért a II. osztály 2. helyezettjeinek sorrendje: 1. Sülysáp 80,95% – de nem kért licencet; 2. Százhalombatta 76,67%; 3. Vác-Deákvár 73,33%; 4. Budakalász 68,89%.)

A megye egyes bajnokság névsora:

Vecsés, Dabas II, Gödöllő, Halásztelek, Kisnémedi, Maglód, Nagykáta, Nagykőrös, Pilis, Pilisszentiván, Százhalombatta, Taksony, Tápiószecső, Tököl, Tura, Biatorbágy

Alapítvány

Vecsés Sportjáért Közalapítvány  / Adószám: 18695508-1-13