Üzenet

Makó-Vecsés

2012-08-26

Megvan az első pontunk

 Makó FC – Vecsés FC 3 : 3 ( 3: 1 )

Az első idegenbeli mérkőzésünkön a második félidőre feljavult játékunkkal döntetlenre végeztünk a Makó ellen. Az első percek tapogatozó játéka után már a meccs elején rohanhattunk az eredmény után... 

A 4. percben Petruska teljesen felesleges szabálytalansága után a megitélt szabadrugást az ellenfél (Magyar György) könyörtelenül gólra váltotta (1:0).

A 9. percben növelte előnyét a hazai csapat: A lesre állítás nem sikerült,és a beragadt védők között Gellér Gábor lövése talált utat a hálóba (2:0).

 Nem talátuk a játék ritmusát, pontatlanul és idegesen játszottunk ezekben a percekben. Kisértetiesen hasonlított a kezdés a Dunaharaszti elleni előző mérközéshez, csak itt már a 9. percben kégólos hátrányba kerültünk! Szerencsére a második bekapott gól felébresztette a csapatot.

 A 13. percben Sztancsek Peti kiváló labdát kapott és gyönyörű egyéni megugrása végén góllal fejeztük be a támadást.(2:1) 

A gól nem nyugtatta meg a csapatot, sokat szabálytalankodtunk és továbbra is pontatlanul fociztunk. Mi birtokoltuk a labdát de csak arra futotta az erönkből, hogy az eladott labdákat minden eszközzel visszaszerezzük az ellenféltől.A 19. percben a játékvezető Petruskának fel is mutatta a sárga kártyát. A melegre való tekintettel Takács Tamás játékvezető ivó szünetet rendelt el, melyről visszatérve a játék ugyanúgy folytatódott. Hiába játszottunk mezőnyfölényben, az ellenfél rúgta a gólt. 

A 26. percben egy szögletből Gellért Gábor fejjelt a kapunkba (3:1). Futhattunk az eredmény után, pedig nem volt semmiben sem jobb nálunk a Makó (talán csak a gólszerzésben). Próbáltak labdát szerezni Ők is, bár sokszor mi adtuk oda nekik. Nem válogattak az eszközökben, ha a labdaszerzésről volt szó. Sok volt a szabálytalankodás, de csak a 45. percben Sztancsek sokadik felvágásáért került elő a sárga, amit Horváth Károly kapott. 

A szünetben mindkét csapat cserélt. A hazaiaknál Zámbori Dániel helyett Tóth Attila, nálunk Piros Gábor helyett Magyar Gergő lépett a pályára. 

A második félidőre sokkal jobb felfogásba jöttünk ki a pályára. Hamar kezünkbe vettük az irányítást és a 49. percben Czipper Zsolt szabadrúgásból szerzett gólt (3:2). Végre nem csak mezönyfőlényt harcoltunk ki, hanem formás támadásokat is vezettünk. Néha becsúszott egy-két rossz átadás, de legalább el kezdtünk focizni. Lelkesen játszottunk, néha túl lelkesen.: Az 58. percben Czipper Zsolt is sárga lapot kapott. 

A 60. percben Kozó Viktor jött be a pályára felváltva a kicsit halványan teljesítő Berki Ádámot. Tovább fokoztuk az iramot, sorozatosan jöttek a beadások és a szögletek a Makó kapuja elé. 

A 63. percben kettős cserét hajtottak végre a hazaiak.: A játékos-edző Bány Tamás - Horváth Károly helyére, míg Nagy András - Kulacsik Tamás helyére érkezett. 

Hiába a frissítés, a mezőnyből ezen a meccsen kimagasló Sztancsek Peti egyéni szólója végén a 69. percben gurított a kapuba (3:3). 

A 71. percben Kollár, majd a 73. percben a hazaiak kaptak sárga lapot. Lüktető, izgalmas volt a játék bátran kitámadtunk a gyözelemért de a Makó is kontrákból veszélyeztette a kapunkat.

A 75. percben a Sztancsekkel szemben elkövetett szabálytalanságért Magyar György, és hogy mi sem maradjunk le a 76.percben Magyar Gergő kapott sárga lapos figyelmeztetést. 

Támadtunk, de sorba kimaradtak a helyzetek előbb Sztancsek késett le Kollár mesteri passzáról , majd Czipper Zsolt nem találta el fejjel a labdát.Ha gólt vagy gólokat rúgunk, az ellenfél egy szót nem szólhatott volna. Azért azt is el kell ismerni, hogy a Makónak is voltak ziccerei, de Gecse Gyuszi biztosan védte ezeket a próbálkozásokat. A 89. percben Petruska helyére Králik Balázs állt be, gyorsan össze is szedett egy sárga lapot. 

Az első félidőben mutatott játék alapján bravúr a döntetlen, de az utolsó félórában mutatott játék alapján rászolgáltunk volna a győzelemre! 

 

Makó FC 

Czirbus Rakonczai, Czibere, Gellér, Horváth G., - Kulacsik (Nagy 63'), Puskás, Magyar, Horváth K.(Bány 63') – Zámbori (Tóth 46'), Erős

Gól: 

 Magyar (4’); Gellér (9’); Gellér (29)

Sárga lap: 

Horváth K. (45'); Kulacsik (73’); Magyar (75’);

Piros lap: - 

  

Vecsés FC:

Gecse – Soóky, Hungler, Czipper, Fekecs - Kollár, Tell, Petruska, Králik (89')Berki (Kozó 60'), Piros (Magyar 46'), Sztancsek

  Gól: 

 Sztancsek (14’); Czippper (49’); Sztancsek (69’)

  Sárga lap:

 Petruska (20'); Czipper (58’); Kollár (73’); Magyar (76'); Králik (92')

 Piros lap: -

 

Játékvezető :

 Takács Tamás

 Asszisztensek:

 Flinta Zoltán, Nagy Gábor

 

Alapítvány

Vecsés Sportjáért Közalapítvány  / Adószám: 18695508-1-13