Üzenet

Vecsés-Mórahalom

 2012-09-29

Fontos győzelem a Mórahalom ellen. 

VECSÉSI FC - MÓRAHALOM VSE   2 : 1  ( 1 : 0 )

A 7.forduló mérkőzésétől mindenki győzelmet várt. Ezek a”kötelező” győzelmek a legnehezebbek, főleg akkor, ha egy masszív, harcos csapat ellen kell elérni….! Nézzük, mit hozott a 90 perc: 

 Viczián Mátyás sípjelére kezdődött a mérkőzés. Hamar magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és már a 2. percben helyzetbe kerültünk. Egy Kollár - Czipper összjáték végén Czipper löbbölte a labdát a középen kiugró Sztancsek elé, de a kapujából kirobbanó Tombácz kapus bravúrral csípte el a labdát. A 18. percben egy vendégtámadás gurult a jobb oldalon. Kollégájához hasonlóan Gecse is a helyén volt és bravúrral mentette a Mórahalmiak próbálkozását. A 31. percben egy jobb oldali szabadrúgáshoz jutottunk. A beívelés Madar felé érkezett, de a védővel a nyakán kilépő játékosunk egy újhegynyit lemaradt a labdáról. A 35. percben Berki kapott egy remek keresztlabdát a jobb oldalon. Bemutatott két cselt a 16-oson belül, majd jobb lábas löketét bravúrral védte a kapus. Szinte rögtön utána megszereztük a labdát. Fekecs keresztlabdájára most Králik érkezett a jobb oldalon és gyönyörű mozdulattal lőtte a labdát a hálóba (1:0). A 42. percben Sztancsek hozta remek helyzetbe a középen felbukkanó Kozót, akinek lövését kiütni tudta csak a kapus. A kiütött labda a második hullámba érkezett Berki elé került, aki azonnal tüzelt, de lövését a védők blokkolták. Az egész félidőt tekintve, ha nem védett volna ennyire jól a vendégek kapusa, a szünetre nagyobb különbséggel is mehettünk volna az öltözőbe.

 

A szünet után egy kicsit megtorpant a játékunk. Az ellenfél  megérezte, hogy van keresni valója és más felfogásban kezdett játszani.  A 48. percben a vendégek elcsíptek egy átadást a térfelünkön és nagy iramban indultak a kapunk felé. A kilépő csatár lövését azonban az egyre jobb formában védő Gecse bravúrral védte.  Az 55. percben egy szabadrúgást követően Hungler fejelt a kapu fölé.  A 65. percben szabadrúgáshoz jutottak a vendégek a kapu elé csavart labdát Gecse még ki tudta ütni, de a berobbanó Szűcs lövésénél már tehetetlen volt (1:1). A 68. percben Madar tanári módon indította Sztancseket a jobb oldalon, akinek beadásáról Czipper éppen csak lemaradt. Cserékkel rázta fel a csapatot Nahóczky mester, és számítása bejött. A játékunk ismét az első félidei arcát mutatta. Ismét kezdeményezőbbekké váltunk, bátran játszottunk és támadtunk a győzelem megszerzésének érdekében. A 71. percben Kollár 35 méterre a kaputól lövésre szánta el magát de a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret. A nagyon agilisan játszó Madar a 75. percben jó 40 méterről célozta meg a kaput, de a vendégek szerencséjére a kapufát találta telibe. A 77. percben a vendégek játékosát Gahwagi Nebilt fejbe találta a labda és eszméletlenül terült el az oldalvonal mellett. Annyira rosszul találta el a labda, hogy mentőt kellett hozzá hívni (A mérkőzés végén megtudtuk, hogy szerencsére nincs komolyabb baja a játékosnak. Ezúton is jó egészséget kívánunk Neki.). A 86.percben megszereztük a győzelmet jelentő gólt. Piros tálalt Kollár elé, aki tolt egyet a labdán majd nagy erővel lőtte ki a hosszú sarkot (2:1). Tényleg nehéz volt hozni a győzelmet, de a mérkőzés végére újra feljavult játékunknak köszönhetően megérdemelten kerekedtünk felül ellenfelünkön.

 

Nahóczky Attila: „Egy elfogadható első félidő után a második félidő első felében nagyon rossz felfogásban futballoztunk, megérdemelten egyenlített az ellenfél. Szerencsére a hajránk úgy sikerült ahogy terveztem, a cserék lendítettek a csapat játékán és sikerült megszereznünk a győzelmet.”

  

Vecsés 150 néző. Vezette: Viczián Mátyás (Flinta Zoltán, Czirbuly Mátyás)

 Vecsés: Gecse – Berki, Hungler, Madar, Fekecs, - Kollár, Tell (Piros 70’), Kozó (Lénárt 55’) – Králik Magyar 70’), Sztancsek, Czipper

 Vezetőedző: Nahóczky Attila.

   

Mórahalom: Tombácz – Mészáros, Szücs, Kothencz , Gahwagi (Dürgő 77’), - Vojnic (Nagy 30’), Tóth L., Fülöp, - Tóth A., Dr. Szőke, Domonkos (Podonyi 67’) 

 Vezetőedző: Tóth Ákos.

 

Gól: Králik (36′), Kollár (86’) ill. Szücs (65’)
Sárga lap: Kollár (63′), Czipper (64′), Lénárt ( 83’) ill. Szücs (84′), Kothencz (88′)

Piros lap: -

B.J.

 

Fotók 

Alapítvány

Vecsés Sportjáért Közalapítvány  / Adószám: 18695508-1-13