Üzenet

Soroksár-Vecsés

2012-10-20

Pontokat hagytunk Soroksáron

SOROKSÁR SC - VECSÉSI FC   2 : 1 ( 2 : 1 )

 Bizakodva vártuk a Soroksár elleni mérkőzést. A játékosok győzelmet vártak és fogadkoztak, hogy eredményben is megnyilvánul a győzelmi szándék. A küzdeni akarással és a mezőnyfölénnyel nem volt probléma, de az eredményes játék még várat magára. 

Álmosan kezdtek a csapatok. A mérkőzés kezdeti időszakában nem forogtak igazán veszélyben a kapuk. Labdabirtoklásban (ahogy az lenni szokott) jobbak voltunk, de helyzeteket nem sikerült nekünk sem kialakítani. Ezért is volt váratlan a hazaiak gólszerzése. Az első valamire való támadásuk végén a 13. percbenKocsis a baloldalról egy remek mozdulattal lőtte a kapunkba a labdát (1:0). A 23. percben Czipper Zsolt emelkedett a legmagasabbra, de fejese a kapu fölé repült. A 33. percben egy kényszerű csere miatt változtatnunk kellett és Lénárt helyett Sztancsek állt be a pályára. Mindent megpróbáltak a játékosaink az egyenlítés érdekében de sajnos a gólszerzéssel hadilábon álltunk. Szinte csak az ellenfél térfelén tartottuk a labdát, odaszögezve a Soroksáriakat a saját kapujukhoz. A 36. percben a jobb oldalról Kollár passzolta középre a labdát, a 16-oson belül Czipper a kapunak háttal átvette a labdát, megpróbált lefordulni a védőkről de a gyepre huppant. A játékvezető sípja néma maradt, és a hazaiak kétségbe esett védői előre vágott labdájára ketten indultak a kapunk felé. A Soroksáriak kiugró játékosai kihasználták a kontrát és Nyilas Elek révén, megszerezték a második góljukat (2:0). A helyzetkihasználásuk tökéletes volt, két támadás két gólt ért. A gól szerencsére nem fogta meg a csapatot, és a 43. percben egy mintaszerű támadás végén Czipper Zsolt fejjel volt eredményes (2:1).

 A második játékrészt a Soroksáriak egy gyors kapufával kezdték, amire mi két gyors kontratámadással feleltünk. Az 50. percbenTell Tamás ugrott fel a labdáért az ellenfél játékosával a pálya közepén, de sajnos olyan rosszul ért talajt, hogy a bal bokája kifordult. Ismét váltania kellett Nahóczky mesternek és Králikot küldte be a pályára. Az 52.percben Sztancseket buktatta a sárgalappal rendelkező Vasas, de a játékvezető érthetetlen módon Pölöskeinek mutatta fel a sárga kártyát. Néhány perc múlva ritkán látható módon cserét cseréltünk: a nehezen játékba lendülő Králik helyett Magyar Gergő állt be. Sajnos az 57. percben (kívülről úgy tűnt, talán túl szigorúan) a játékvezető kiállította Kollár Danit. A csapatot dicséri, hogy a kiállítás sem törte meg a lendületet, bátran támadtunk emberhátrányban is. A 78. percben Madar 30 méteres szabadrúgásában volt az egyenlítés, de Kővári sokadszor volt a helyén. Egymás után vezettük a támadásokat beszorítva az ellenfelet. A Soroksáriak hátát szinte kidörzsölte a kapufa úgy védekeztek. A 80. percben 25 méterről Sztancsek bombázott a kapura. A kapus mellérő pattant vissza a labda az álmélkodó védők közé, de sajnos mi sem indultunk a kipattanóra.

 A helyzeteket kialakítottuk, de miután nem sikerült betalálnunk, és a hazaiak kivédekezték a hátralévő időt, pont nélkül maradtunk. A játék képe alapján rászolgáltunk volna legalább a döntetlenre. Ha a Soroksári oldalon elmaradt kiállítást, az emberhátrányban is megmutatkozó jobb teljesítményt nézzük, akkor pontokat hagytunk Soroksáron.

  

NB III. Alföld csoport 10. forduló:

SOROKSÁR SC – VECSÉSI FC  2:1 (2:1)

 Soroksár, 200 néző. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt (Samu László, Dobai János)

  

Soroksár.: Kővári – Vass, Pandur, Urbán, Tóbiás – Vasas (Bodnár 61’), Nyilas (Nagy 54’), Csepregi, Pölöskei - Rasztovits, Kocsis (Mile 86’)

 Vezetőedző: Pandur Péter.

  

Vecsés: Gecse – Soóky, Ferencz, Madar, Fekecs, - Tell (Králik 50’, Magyar 66’), Lénárt (Sztancsek 32’), Petruska, - Kollár, Czipper, Piros

 Vezetőedző: Nahóczky Attila.

 

Gól: Kocsis (13′), Nyilas (36’) ill. Czipper (43’)
Sárga lap: Nyilas (20’), Vasas (38’), Pölöskei (52′), Csepregi (60′)

 Piros lap: Kollár (57’)

 B. J.

Alapítvány

Vecsés Sportjáért Közalapítvány  / Adószám: 18695508-1-13