Üzenet

Urbán Flórián a felkészülésről

Edzőmérkőzések 2015

Január 17. szombat 11.00        SZAC - Vecsés    2 : 2   

Január 21. szerda    20.00        Kelen-Vecsés       0 : 7             

Január 24. szombat 13.00        Felsőpakony-Vecsés   0 : 2

Január 28. szerda    19.00        Veresegyháza-Vecsés 2 : 3 

Január 31. szombat 10.00        Dunaharaszti-Vecsés 2 : 0

                                             

Február 4. szerda    18.30        Csomád-Vecsés  2 : 1

Február 7. szombat 13.00        Vecsés-Balatonlelle  1 : 1

Február 11. szerda  18.00        ESMTK-Vecsés  5 : 0                

Február 14. szombat 11.00      Szigetszentmiklós-Vecsés 5 : 0

Február 18. szerda    18.00      REAC-Vecsés  0 : 1                   

Február 21. szombat 11.00      Diósd- Vecsés  1 : 0                  

 

Az időpontok változhatnak

Urbán Flórián interjú a felkészülésről

A felkészülésről és a célkitűzésről Urbán Flórián  vezetőedzőt kérdeztük.

- Megkezdődött a felkészülés a 2014/2015-ös bajnoki évadra. Ebben az évben magasabb célokért küzdünk. Hogy kezdődött a felkészülés?

- Igen, jövőre szeretnénk magasabb célokért küzdeni. Aki ismer, az tudja, hogy maximalista vagyok, nekem az a hitvallásom, hogy mindig a következő mérkőzés a legfontosabb és azt kell megnyerni és ha ez így lesz akkor megnyerjük a bajnokságot is. Tavaly ez sajnos nem sikerült, az idén próbálunk ezen változtatni. Négy játékostól váltunk meg: Czipper Zsolt, Sipeki Attila, Ponczok Tamás és Csirinyi Zsolt távozott a csapattól sportemberi vagy szakmai okok miatt, sok sikert szeretnék nekik kívánni a jövőben más csapatoknál.  Két érkező játékosunk van: Segesdi Attila, aki a Vácból érkezett, ő egy csatár és Ádám Erik, az Újpest U21 csapatából - egy nagyon tehetséges fiú. Vannak még tárgyalásaink, szeretnénk még igazolni. A jövőt a fiatal játékosokra szeretnénk építeni, azokra akik ambíciózusak, akik szeretnének ezért a csapatért tenni, szeretnék, hogy a vecsési futball jobb legyen. A jövőben csak olyan típusú játékosokat tudunk itt elképzelni, akik ezeknek az elvárásoknak megfelelnek, hiszen az elnök úrral ezt a mércét állítottuk fel. Vannak még posztok ahova szeretnénk igazolni, de mindenképpen látszik, hogy egy fiatal, ütőképes csapatot szeretnénk, akik magasabb célokért is tudnak küzdeni mint a harmadik hely.

- Milyen posztok ezek amikre még vártok játékosokat?

- Tárgyalásban vagyunk kapusokkal, egy kapussal volt megállapodásunk, de sajnos ő ezt visszamondta.  Belső védőt szeretnénk, és baloldali védőt hiszen pillanatnyilag ezen a poszton nincs játékosunk. De hangsúlyozom, hogy a megállapodáshoz az is kell, hogy olyan emberi tulajdonságai legyenek a jelöltnek, ami megfelel az elképzeléseimnek. Nem egyszerű, értelem szerűen szeretnénk magasabb osztályból igazolni, hiszen a célok is magasabbak.

- Sikerült-e vecsési fiatalokat beépíteni a csapatba? Lesznek-e a fiatalítás jegyében további vecsési játékosok?

- Természetesen hiszen mikor idekerültem, az elnök úr kérése az volt, hogy a helyi fiatalokat próbáljuk beépíteni , aki a hozzá állásával és a játékával megfelel a felnőtt csapat követelményeinek. Szabó Sándor már egész jól beépült az elmúlt félév alatt, többször volt kezdő játékos, de Barta Dávid is itt van nálunk. Tóth Márk is felkerült hozzánk az U17-es csapatból, ő jobb oldali védő, Papp Zsoltot - aki kiöregedett az ifi csapatból - is szívesen várom, ő még nem jelentkezett. Ha meg tudják állni a helyüket, és a hozzáállásuk is jó, akkor beépülhetnek a felnőtt csapatba.

- A körülmények a pályán adottak a felkészüléshez, sőt a nyáron egy foci iskolát is be tudtatok indítani.

- Igen, a körülmények szenzációsak, de én mindig azt mondom, hogy ha van füves terület, van focikapu, van labda, vannak gyerekek, akkor minden adott ahhoz, hogy foci is legyen. Köszönhető ez Palotai Pál által vezetett pálya gondnoki stábnak és társainak, akik nagyszerűen karbantartják a pályát.

Június 30-án indult az Urbán Flórián Focitábor, ahová 2000-2008 között született gyerekeket várunk. Óriási az érdeklődés. Két csoportban tartottuk a foglalkozást, turnusonként 18 gyerekkel. Fontosnak tekintettük, hogy ne csak a labdarúgásban leigazolt gyerekek jelentkezzenek.  Sohasem lehet tudni, hogy melyik az a fiú aki még nem futballozott, viszont benne rejlik a tehetség és utána akár a Vecsés Ferihegy Akadémiához le tud igazolni

- Hogyan alakul a felkészülés?

- Heti öt edzéssel készülünk a bajnokságra. Akinek céljai vannak, annak sokat kell dolgoznia, hogy azokat elérje. Közben nyolc edzőmérkőzést terveztünk az augusztus 16-ai nyitányig. Nem szórakozás lesz ez az év. Munka lesz rengeteg, hogy valahova eljussunk. Sokan dolgoznak és ezt tiszteletben kell tartani hiszen pénzből élnek. Ezért a lehetőségek behatároltak, de megbeszéltük a fiúkkal, hogy a harmadik héten kivesznek pár nap szabadságot, és akkor napi két edzés lesz. Csak így tudjuk megszerezni azt a fizikai állapotot, amire szükségünk van a bajnoki szezonban.

 

Czibolya Zoltán elnök elmondta, hogy az önkormányzat és a támogatók által minden biztosított ahhoz, ami a csapat sikeres szerepléséhez kell. Egyértelműen bajnoki címet és feljutást várnak el az együttestől.