Üzenet
 • Debug output of Perfect Link with Article Images on Facebook
 • Check this page in Facebook Object Debugger to reload cache
 • og:title - Elkészültek a Pest megyei bajnokságok csoportbeosztásai
  og:type - article
  og:url - http://vecsesfc.hu/index.php/merkozesek/pest-megyei-kupa/241-elkeszultek-a-pest-megyei-bajnoksagok-csoportbeosztasai
  og:site_name - www.vecsesfc.hu
  og:image - images/godollo1.jpg

Elkészültek a Pest megyei bajnokságok csoportbeosztásai

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságának Versenybizottsága beosztotta a megyei I., II., illetve III. osztály csoportjait. A három osztályba összesen 154 felnőtt csapat nevezett (tavaly ugyanez a szám 143 volt). Az eredetileg kiesett négy NB III-as együttesünk az MLSZ Versenybizottságának felkérésének köszönhetően megőrizte tagságát.

Noha a versenykiírás szerint az NB III-ból több Pest megyei csapat is kiesett, a visszalépések, alacsonyabb osztályba nevezések miatt az MLSZ Versenybizottsága mindegyiket felkérte, hogy vállalják továbbra is ebben az osztályban való szereplést. Az osztályozón a Hévíz együttesét legyőző Vác ugyancsak az NB III-as Pest megyei kontingenst gyarapítja, így számuk a 2014/2015-ös versenyévben 9 (egy évvel ezelőtt: 8).

A fentiek alapján a Pest megyei I. osztályból a 14. helyezett Csomád, a 15. helyezett Tápiószecső és a 16. helyezett Kisnémedi esett (volna) ki. Egyedik okokból kifolyólag a Pest megyei bajnokságokban sem pusztán a versenykiírások alakították az új versenyév mezőnyeit. Történt, hogy a négy "megye-kettes" bajnok (Iklad, Pilis, Pilisszentiván, Taksony) közül az északi első Iklad nem vállalta az egy osztállyal feljebb való szereplést, ezért a megyei másodosztályból a százalékosan (megszerzett pontok/összesen szerezhető pontok*100) legjobb fel nem jutott csapat, azaz a Dabas-Gyón kapott felkérést az MLSZ PMI Versenybizottságától a Versenyszabályzat 27. § (2) ab) pontja alapján az eggyel feljebb való indulásra; a klub élt is a lehetőséggel. Az előző versenyévben 13. (tehát bennmaradó) helyen végzett Halásztelek szintén nem vállalta a megyei I. osztályt, ezért a hatályos szabályok értelmében a legjobb kiesőt, a 14. helyezett Csomádot kérte volna fel az indulásra a Versenybizottság; lévén a csomádiak nem adtak be márciusban licenckérelmet, így a sorban utánuk következő 15. Tápiószecső kapta a lehetőséget. Így alakult ki a Pest megyei I. osztály 2014/2015-ös mezőnyének 16 csapata.